Bemanna din restaurang med RÄTT personal

shutterstock_142501879

Det är viktigt att ha rätt personal, för de du anställer är ditt företags ansikte utåt. Inte minst på restaurang där människor ofta förväntar sig en upplevelse utöver det vanliga. Förutom att vara punktlig, pålitlig och flexibel är det viktig att din restaurangpersonal har ett bra sätt att bemöta gäster på. Det är till exempel personalen i serveringen som ser till att länken mellan bord och kök fungerar. Är maten sen ut så är det servitörerna som hanterar situationen så att gästerna trots förseningen är nöjda i slutet av kvällen. Bra personal kan skapa återkommande stamkunder, dålig personal kan skrämma bort potentiella stamkunder.

En ansvarsfull personal

Det är mycket ansvar som krävs från serveringspersonalen på en restaurang. Allt från hantering av dagskassan, se till gästernas önskemål, kommunicera med kockarna i köket till servering på ett snyggt och proffsigt sätt. Ska du anställa folk som arbetar i köket krävs det också att du hittar rätt person. Utbildning är viktigt för båda rollerna. Det är kockarna i köket som ser till att varenda tallrik håller proffsig standard och de har dessutom ansvar för hygienen i restaurangen. När du vill anställa kan du använda dig av Inpeople bemanning. Då kan du vara säker på att din personal har rätt utbildning och passar in i just din restaurang.

shutterstock_142501879Fördelen med att använda bemanning

Stress är en vanlig del av restaurangbranschen. Det är ett högt tempo i en restaurang, både i serveringen och i köket. Är du restaurangägare känner du nog till att det inte finns lika mycket tid som man kanske skulle önska. Det är relativt lätt att hitta människor som vill arbeta i restaurang. För många ungdomar är det ofta det första steget ut i arbetslivet. Praxis i restaurangyrket är att personal kommer och går. Det är vanligt att varenda säsong kräver nyanställning för stora delar av personalstyrkan. Låter du bemanning sköta dina intervjuer, kolla upp referenser och senare, sköta anställningen, då sparar du tid som kan gå till att leda restaurangen.