Kocken- Restaurangens kung

chefs-749563_960_720

Något som är det allra viktigaste i en restaurang är kocken som ser till att alla mat tillagas och serveras som den ska. På många restauranger finns det flera kockar och som alla vet så finns det ett talesätt. Detta är “ju flera kockar desto sämre soppa”. I mångt och mycket är detta rätt och problemet har enkelt lösts genom att ha olika nivåer på kockar i en restaurang. Här finns det då något som kallas för biträdande kockar, vilka assisterar den ansvariga kocken med den högsta utbildningen och erfarenheten. På så sätt finns det alltid en kung på varje restaurang och det är den kock som bestämmer i köket.

På en bra restaurang komchefs-749563_960_720mer det alltid förr eller senare ned till den mat som serveras, om restaurangen ska bli den som överlever eller går under. Ju bredare val av mat som finns i en restaurang desto mer kommer det att behövas en riktigt kunnig kock inom området. Det är just därför som det är så viktigt att hålla den kock som lyckats ge alla dina besökare den mat de tycker om och uppskattar positivt inställd. En kock som inte trivs kommer snabbt att finna en annan restaurang att jobba på, vilket kan leda till att du förlorar dina gäster.

Nu behöver det naturligtvis inte leda till att allt blir fel bara för att det sker ett byte av kock. Ibland kan det istället bli bättre. Här handlar det helt enkelt att vara den som har koll på vilken mat som serveras och vad de som äter den tycker om den. Är det så att de gillar maten kommer du att uppskatta kocken och göra denne till kung på arbetsplatsen. Är det så att dina gäster inte gillar maten är det i första hand kocken som får gå och ersättas av en ny kung som ska föra restaurangen vidare.