Topp 5 mat- & receptappar för iPhone och Android

recept

receptSvårt att komma på vad du ska laga till middag? Då är du inte ensam och särskilt barnfamiljer kan känna en lätt stress runt halv fem-tiden på kvällen om dagens middag ännu inte är planerad. Kanske du vill laga någonting extra gott inför helgen då du har bjudit över några vänner? Oavsett anledning kan receptapparna vara en mycket god hjälp. Vilka appar är då de bästa på marknaden idag? Det beror lite på vad du är ute efter, men det finns en app både för Android och Iphones som hjälper dig med att koka det perfekta ägget och för dig som redan besitter grundläggande matlagningskunskaper.

Android och Iphoneappar

Receptfavoriter.se är en gratisapp som du enkelt laddar ner till din Android via Google play. Appen listar användarnas favoriter, förslag på recept från kocken och du har möjlighet att spara dina favoritrecept. Till alla recept finns en ingredienslista som förenklar handlingen och du kan också söka på speciella ingredienser och få upp förslag på maträtter som innehåller just den ingrediensen. Arlakökets app är en mycket populär sådan för exempelvis iPhone 6s som ger förslag på mat med innehåller produkter från Arla. I appen finns sex olika vardagsmenyer färdiginstallerade och du kan enkelt skapa en inköpslista från recepten i appen och lägga till egna produkter, det uppskattas mycket av appens användare.

Koka ett perfekt ägg

Hur länge ska ägget koka? Med appen Perfekt äggklocka mäter du äggets vikt genom att lägga det på telefonen. Därefter räknar appen ut hur länge ägget behöver koka för att det ska bli hård- eller löskokt. Vår kokbok är närmast en institution i svenska kök och boken finns nu även som app. Förutom att söka efter recept kan du även recensera recept, få förslag på koktider och göra en inköpslista. En riktigt bra grundkokbok. Det sista tipset på en bra app är Gravidmat. Det finns många råd om vad du som är gravid ska och inte ska äta, appen bygger på Livsmedelsverkets råd.