Momentofood Hemsidan Blog Upplev charmen med Kuba

Upplev charmen med Kuba

Under de senaste åren har de flesta av oss fördrivit tiden genom att stanna i våra hem, men nu börjar världen äntligen öppna upp sig, och då är det hög tid att få komma bort från den tråkiga vardagen. Många svenskar väljer att åka på semester utomlands, och ett specifikt resmål som har tagit landet med storm är Kuba. Inte är det heller svårt att förstå varför när du kikar på några av de fantastiska upplevelserna som går att hitta på östaten.

Vill du ta reda på mer kring vad det finns att se på Kuba och är du intresserad av att få klart för dig vilka förberedelser som krävs innan du ger dig av? Då har du kommit till den perfekta platsen, så fortsätt att läsa och ha allting klappat och klart när du ger dig av!

Ha ditt visum redo innan du reser

Har du planerat din resa in i det minsta innan du ger dig av? Det är inte bara flygbiljetter som ska bokas och en resväska som ska packas, utan ta även tjuren vid hornen och läs mer om visum. Du kommer nämligen att behöva ett visum om du ska resa till Kuba, men du kan få tag på detta genom att fylla i ett ansökningsformulär online, och sedan dröjer det ungefär 1–2 veckor innan ditt elektroniska visum dyker upp i din mejlinkorg. Det är inte mycket svårare än så, och så länge du har planerat i förväg är det lätt som en plätt att ge dig iväg på en resa till Kuba!

Upplevelser och sevärdheter på Kuba

Om vi ska gå igenom alla de olika sevärdheterna och upplevelserna på Kuba blir listan rent för lång, men vi ska bjuda på ett antal tips så att du kan rivstarta din resa på bästa sätt. Det första som man inte kan undgå att nämna är alla de olika otroliga stränderna – några av dem har till och med blivit utsedda till de bästa i världen. Stränder såsom Playa Pilar, Playa Guardalavaca och Varadero har blivit stora favoriter, så ge dig inte av till Kuba utan att lägga dig på stranden ett slag!

Kuba är dessutom känt för sina vackra byggnader och kullerstensgatorna som du finner i bland annat Gamla Stan i Trinidad, och om du vill känna den underbara kulturen på nära håll är det här en plats som du inte vill gå miste om!

Related Post