Momentofood Hemsidan Blog Vad ska en rullstolsanvändare ha med sig när han reser?

Vad ska en rullstolsanvändare ha med sig när han reser?

Att ta en tur ut i den friska luften i rullstolen kan vara en härlig och avkopplande upplevelse, men man kan aldrig riktigt förutspå när en plötslig kall vind drar in eller när ett plötsligt regnoväder uppenbarar sig. Med detta i åtanke finns det därför vissa tillbehör som kan bli perfekta att ta med när du ska ge dig ut medan vädret inte riktigt är på din sida. Några av dessa tillbehör ska vi tala mer om, och vi kommer dessutom att gå in på vad du ska göra för att ta med rullstolen på bilsemestern.

 

Händiga tillbehör att ta med på resan

 

En av de allra viktigaste sakerna att som rullstolsanvändare ta med när du reser är en åkpåse för rullstol. Detta är en påse som dras upp över benen och som går hela vägen till midjan eller delar av överkroppen. Den förser dig med ett skydd som säkerställer att du håller värmen även när det börjar bli lite kallare utomhus. Åkpåsar för rullstol kan beställas i flera olika storlekar så att du helt säkert får en variant som passar dig likt handen i handsken.

 

Ytterligare utrustning som kan vara väl värd att kika närmare på är stövlar för rullstolsanvändare. Om du inte är intresserad av en hel åkpåse kan ett par stövlar för rullstolsanvändare istället vara den perfekta lösningen för dig.

 

När regnet börjar titta fram får du heller inte glömma att ha en regnponcho med dig, och det finns regnponchos som är specifikt framtagna för att ha en perfekt utformning för dig som sitter i en rullstol. Med dessa ovannämnda hjälpmedel kommer du att få en positiv upplevelse varje gång du ger dig ut i den friska luften.

 

Ta med rullstolen på bilsemestern

 

Att rulla fram längs gatan eller i parken kan vara trevligt, men det är ingenting som slår en bilsemester. Om du har planer på att införskaffa dig en ny rullstol kan du se till så att du tar beslut baserat på hur lätt det är att transportera rullstolen i en bil. Hur mycket en rullstol väger kommer inte att påverka hur lätt den är att rulla fram medan du använder den, men det kan definitivt påverka hur lätt det är att lasta in rullstolen i bilen. Lite lättare rullstolar brukar väga omkring 15 kg medan aningen tyngre modeller kan ligga på cirka 20 kg.

 

Som tur är kan de flesta rullstolarna fällas ihop, och detta är självfallet ett stort plus om den ska lastas in i bilen. Därtill är det en god idé att vända dig till en rullstol som har diverse avtagbara delar för att göra transporten ännu lättare. Det säljs rullstolar som både har avtagbara bakhjul samt benstöd, och med dessa avlägsnade kräver rullstolen ett mindre utrymme samtidigt som den väger mindre. Alla dessa punkter är väl värda att ta hänsyn till när du beslutar dig för vilken rullstol du ska köpa.

Related Post